Nieuws

Gespreksavond over gemeentefusies

Fusies tussen gemeenten zijn een actueel en veelbesproken thema, ook in Zomergem. Elke inwoner van Zomergem is welkom op een inspraakavond over de toekomst van de gemeente.

Studeren in de BIB

Vanaf 22 mei kunnen Zomergemse studenten in groep studeren in de BIB. De vrijwilligers van de jeugdraad zorgen voor permanentie, ook buiten de openingsuren van de bib.

Textielinzameling

De afgelopen week verdeelde De Kringwinkel in elke brievenbus een Kringwinkel-zak. Vul de zak met oude, bruikbare kledij, textiel of schoenen. De Kringwinkel geeft jouw spullen een tweede leven!

Week van de opvoeding

Van 16 tot en met 23 mei wordt voor de dertiende keer de Week van de Opvoeding georganiseerd.
Dit jaar moedigen we gezinnen, opvoeders, ouders, kinderen en jongeren aan om samen te lachen, huilen, praten en eten. Want opvoeden zit in de dagelijkse dingen. 

Ontmoet de Zomergemse bermen!

Kom het leven in onze bermen ontdekken op een luisteravond (18 mei) en een bermwandeling (28 mei).

Groenonderhoud door Intro

Reeds enkele jaren wordt de cel groen bijgestaan door Groep INTRO vzw voor het onderhoud en het onkruidvrij maken van perken en plantsoenen. Door een tekort aan personeel heeft INTRO de samenwerking met de gemeente Zomergem onverwacht opgezegd.

Burgerlijke stand enkel op afspraak

Met het oog op een vlotte dienstverlening vragen we om een afspraak te maken voor de afhandeling van dossiers van de burgerlijke stand en vreemdelingenzaken. 

Nieuwe campagne Zo Dichtblij

Van 29 april tot en met 3 juni organiseert de gemeente Zomergem i.s.m. Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en Gezinsbond de nieuwe campagne 'Zo Dichtblij'.

Groepsaankoop zonnepanelen

Vanaf 31 maart kan je als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de tweede groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Feestcheque 'Vlaanderen feest!'

Spreekt het idee jou aan om een feest voor jouw straat of buurt te organiseren? Voor wijk- en buurtfeesten in de periode rond de Vlaamse feestdag (11 juli) kan je een cheque winnen van 170 euro om je te steunen bij de realisatie van jullie feest. Wacht niet met je kandidatuur in te dienen want "wie eerst komt, eerst oogst".

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be