Nieuws

Wij worden Lievegem!

De gemeenteraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem hebben op 28 september 2017 de fusie van de drie gemeenten principieel goedgekeurd. Op 21 december volgt de definitieve goedkeuring. De nieuwe gemeente zal 26.000 inwoners tellen en krijgt de naam Lievegem. Surf voor meer informatie naar de website van Lievegem.

Winterfilm jeugdraad

De Jeugdraad verwent de jonge Zomergemnaars op donderdag 28 december met twee winterfilms.

Nieuwjaarsreceptie

Te midden van het feestgedruis bieden het gemeentebestuur en het gemeentelijk feestcomité naar jaarlijkse gewoonte aan alle Zomergemnaren een gratis receptie aan. 

Begin je feestje dit jaar al op bus of tram

Reken op De Lijn om je veilig van en naar je oudejaarsnachtparty te brengen.
Dankzij provincie Oost-Vlaanderen rij je bovendien gratis* met de feestbussen!

Loop mee voor U/TURN

Gemeente Zomergem verleent medewerking aan de actie U/RUN for Project U/TURN, een actie in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel.

Omgevingsdienst gesloten op 20 december

Op woensdag 20 december volgt het personeel van de omgevingsdienst (stedenbouw en milieu) een opleiding over het nieuwe omgevingsloket. Om die reden is de omgevingsdienst de hele dag gesloten.


Wedstrijd mooist versierde huis

Versier tijdens deze eindejaarsperiode uitbundig je huis, wees origineel en maak er een eigen creatie van! Wie weet win je wel een mooie prijs.

Wij worden Lievegem!

De gemeenteraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem hebben op 28 september 2017 de fusie van de drie gemeenten principieel goedgekeurd. Op 21 december volgt de definitieve beslissing. De nieuwe naam die deel uitmaakt van die beslissing werd op 1 december door de drie gemeenten onthuld: Lievegem.

Afvalophaling bij winterweer

Bij winterweer kan de afvalophaling verstoord zijn en is een andere volgorde van straten mogelijk. Zet je afval tijdig buiten en reageer begripvol als de ophalers niet (tijdig) bij jou geraken.

Te wijzigen straatnamen in de fusiegemeente

Er bestaan momenteel verschillende identieke of sterk gelijkende straatnamen in de Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. Om geen verwarring te doen ontstaan bij bpost en bij oproepen naar de brandweer, politie of MUG is het aangewezen om deze straatnamen te wijzigen op het moment van de fusie (1 januari 2019). De lijst straten die moet wijzigen is nu bekend gemaakt.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be