Nieuws

Moestuinkriebels?

Groenten kweken is weer hip en vooral goedkoop én gezond! Maar hoe begin je er aan? IVM organiseert in samenwerking met Vlaco vzw gratis informatiesessies 'Moestuin voor beginners'.

Stem mee voor de Gouden Kinderschoen!

IBO De Vlinder is genomineerd voor de Gouden Kinderschoen, een initiatief waarmee de VVSG lokale besturen beloont voor hun inzet voor kinderopvang. Stem mee!

Maatregelen vogelgriep: update 17 maart

De minister van landbouw heeft opnieuw versoepelingen aangekondigd betreffende de meeste maatregelen voor vogelgriep. Hobbyhouders moeten hun pluimvee niet langer afschermen.

Provinciale cultuurprijzen 2017

De Provincie Oost-Vlaanderen schrijft opnieuw haar Cultuurprijzen uit. 15 april 2017 is de deadline voor het indienen van de kandidaturen.

Grote kuis!

Op 18 maart 2017 houdt de Gemeentelijke Milieu- en Natuurraad grote kuis in de Zomergemse straten. Samen met vrijwilligers verzamelen ze zwerfvuil langs de invalswegen van onze gemeente. Doe mee!

Vette Veemarkt 2017

Op 26 maart organiseert het gemeentebestuur voor de 150ste keer de Vette Veemarkt. Het wordt opnieuw een 'hoogdag van de veeteelt' met heel wat te beleven voor jong en oud!

Website Hulpverleningszone Meetjesland

Hulpverleningszone Meetjesland heeft nu een eigen website met heel wat interessante informatie over veiligheid en preventie. 

Onthulling kunstwerk

Op zondag 19 februari werd het kunstwerk De Bemande Camera onthuld, in aanwezigheid van kunstenaar Thierry Lauwers. Het beeld werd aan de gemeente geschonken door de kunstenaar en kreeg een definitieve plaats op het grasveld voor de bibliotheek.

Voormalige brandweerkazerne te koop

Het gemeentebestuur verkoopt de voormalige brandweerkazerne in de Blauwersstraat.

Sportkampen krokus- en paasvakantie

De sportdienst organiseert leuke sportkampen in de krokus- en de paasvakantie. Schrijf je tijdig in!

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be