Nieuws

Meetjeslandse seniorensportdag in Zomergem

Elk jaar organiseert de Meetjeslandse Burensportdienst en de gemeentelijke sportdienst een sportdag voor actieve en minder actieve 50-plussers. 

Zomergem OPEN

Op zaterdag 21 april organiseert Zelfstandig Ondernemend Zomergem, samen met de gemeente en de Provincie, Zomergem OPEN. 

Op zondag 22 april is het opnieuw Erfgoeddag

Tot ver in de 19de eeuw leefde in en rond de bossen van Zomergem en Oostwinkel een vreemd volkje: de boskanters.

Nieuwe straatnamen voor Lievegem

Een 30-tal straten in het nieuwe Lievegem zal na de fusie van naam moeten veranderen. Inwoners, eigenaars en handelaars in deze straten hebben kunnen stemmen voor een nieuwe straatnaam. Eind april maken we de resultaten bekend!

't Liefken voor altijd

Toerisme Meetjesland werkt aan een toeristische campagne over De Lieve: ’t Liefken voor altijd. Vorig jaar lanceerden ze een oproep naar mensen met de naam Lieve of Lieven met een speciaal Lieve-verhaal. Zus en broer Lieve en Lieven Swanckaert uit Adegem stuurden een tof verhaal en originele foto in, zij winnen de beloofde ballonvlucht.

Nieuwe werkwijze zitdag belastingen

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Je kan hiervoor zoals elk jaar terecht in het Sociaal Huis. Let op! Voortaan kan dit enkel op afspraak.

Afvalproject Senegal

De gemeenten Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele hebben een stedenband met drie gemeenten in Senegal. Naast projecten in onderwijs en gezondheidszorg start nu ook een project rond afvalbeheer in het dorpje Thor in de gemeente Diender.

Nieuw: het omgevingsloket

Vanaf 1 januari 2018 is de omgevingsvergunning in Vlaanderen een feit! Vergeet dus maar de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning

Nieuw bibliotheekreglement

Sinds 1 januari 2018 kunnen alle bibliotheekgebruikers in het Meetjesland terecht in hun lokale bib aan dezelfde voorwaarden als die van alle andere bibliotheken in de regio. In het Bibliotheekreglement Regiobib Meetjesland zijn alle tarieven, uitleentermijnen e. d. van de 14 lokale bibliotheken geharmoniseerd. 

Laadpaal elektrische wagens

Op 15 december werd in Zomergem een laadpaal voor elektrische wagens in gebruik genomen, meer bepaald op de parking aan Sportcentrum Den Boer.  Voortaan kan je aan deze nieuwe laadpaal je wagen eenvoudig opladen aan een marktconform laadtarief.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be