Nieuws

Opvoeden & zo

Dankzij Huis van het kind Zomergem kan je deelnemen aan de gratis cursus Opvoeden & zo in Eeklo.
Tijdens zes bijeenkomsten kan je ervaringen delen met andere ouders en tips uitwisselen. Er zijn zowel overdag als 's avonds bijeenkomsten gepland.

Ophaling huisvuil 1 november

In de week van Allerheiligen wijzigt de afvalophaling van de woensdagronde. Papier & karton en PMD zal opgehaald worden op maandag 30 oktober. Het restafval zal opgehaald worden op donderdag 2 november. 

Sta niet voor een gesloten deur

Sluitingsdagen maand november

Ben jij onze nieuwe chauffeur-vrijwilliger?

OCMW Zomergem is op zoek naar vrijwilligers om mensen die minder mobiel zijn, te vervoeren naar familie, de kapper, een doktersbezoek en andere ... Je krijgt hiervoor een kilometervergoeding en bent verzekerd.

leden gezocht voor nieuwe toeristische raad

De toeristische troeven van Waarschoot, Zomergem en Lovendegem verdienen meer aandacht. Daarom wordt een toeristische raad opgericht onder de vleugels van VVV De Lieve, Toerisme Meetjesland en andere partners. We zoeken enthousiaste leden!

Dubbele expo in de BIB

In oktober kan je in de bib twee interessante tentoonstellingen bezoeken: de expo Dieren van bij ons, aangevuld met de Zomergemse expo Vette Veemarkt en andere beestjes.

Fusie tussen Zomergem, Lovendegem en Waarschoot

De gemeenteraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem hebben op 28 september 2017 de fusie van de drie gemeenten principieel goedgekeurd. De komende maanden zullen werkgroepen aan de slag gaan om de fusie voor te bereiden.

Kunstwedstrijd GC 't Schaapstuk

De inkomhal van Gemeenschapscentrum ‘t Schaapstuk is een mooie, centrale plek voor een kunstwerk. De cultuurdienst organiseert een kunstwedstrijd om een werk te selecteren dat gedurende één jaar in de hal zal worden opgehangen.

Uitslag tombola Brandweer Zomergem 2017

De winnende nummers van de tombola van de brandweer zijn bekend. Prijzen af te halen tot 31 oktober 2017, bij Ere-O/Lt. Roland Van de Weghe, Dekenijstraat 1, Zomergem. 


Hulpverleningszone Meetjesland

De gemeente heeft het budget 2018 van Hulpverleningszone Meetjesland ontvangen. Dit document ligt tot en met 31 oktober ter inzage op de dienst burgerzaken in het gemeentehuis.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be