Nieuws - LeefMilieu

Textielinzameling

De afgelopen week verdeelde De Kringwinkel in elke brievenbus een Kringwinkel-zak. Vul de zak met oude, bruikbare kledij, textiel of schoenen. De Kringwinkel geeft jouw spullen een tweede leven!

Ontmoet de Zomergemse bermen!

Kom het leven in onze bermen ontdekken op een luisteravond (18 mei) en een bermwandeling (28 mei).

Groenonderhoud door Intro

Reeds enkele jaren wordt de cel groen bijgestaan door Groep INTRO vzw voor het onderhoud en het onkruidvrij maken van perken en plantsoenen. Door een tekort aan personeel heeft INTRO de samenwerking met de gemeente Zomergem onverwacht opgezegd.

Groepsaankoop zonnepanelen

Vanaf 31 maart kan je als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de tweede groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Meldpunt afvalophaling

Problemen vastgesteld bij een afvalophaling? Contacteer het meldpunt 0800 13 580 van IVM.

Wespennesten

Wespennesten zijn een jaarlijkse, terugkerende plaag. Ontdek je een wespennest in je tuin of je omgeving, dan kan je dit melden bij de Hulpverleningszone Meetjesland op het nummer 09 376 75 80.  De brandweer komt ter plaatse en verwijdert het nest.  Voor het vernietigen van nesten op privédomein betaal je een retributie van € 25.

Farys verwittigt bij werken

Bezorg je gegevens aan Farys zodat zij je snel op de hoogte kunnen brengen van werken of defecten aan het drinkwaternet.

Wespennesten

Ontdek je een wespennest in je tuin of je omgeving, dan kan je dit melden bij de Hulpverleningszone Meetjesland op het nummer 09 376 75 80

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be