Nieuws - LeefMilieu

Moestuinkriebels?

Groenten kweken is weer hip en vooral goedkoop én gezond! Maar hoe begin je er aan? IVM organiseert in samenwerking met Vlaco vzw gratis informatiesessies 'Moestuin voor beginners'.

Grote kuis!

Op 18 maart 2017 houdt de Gemeentelijke Milieu- en Natuurraad grote kuis in de Zomergemse straten. Samen met vrijwilligers verzamelen ze zwerfvuil langs de invalswegen van onze gemeente. Doe mee!

Afschermplicht voor pluimvee: update

Ten gevolge van de vaststelling van vogelgriep in Lebbeke, is een ophok- en afschermplicht voor pluimvee afgekondigd. Vanaf 11 maart gelden een aantal versoepelingen van de maatregel, o.a. voor duiven en roofvogels.

Meldpunt afvalophaling

Problemen vastgesteld bij een afvalophaling? Contacteer het meldpunt 0800 13 580 van IVM.

Afvalkalender gemist?

Vorige week werden de afvalkalenders van 2017 verspreid. Ging jouw kalender verloren tussen de reclame? Je kan in het gemeentehuis terecht voor een extra exemplaar.

Groepsaankoop groene stroom en aardgas

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas!

Wespennesten

Wespennesten zijn een jaarlijkse, terugkerende plaag. Ontdek je een wespennest in je tuin of je omgeving, dan kan je dit melden bij de Hulpverleningszone Meetjesland op het nummer 09 376 75 80.  De brandweer komt ter plaatse en verwijdert het nest.  Voor het vernietigen van nesten op privédomein betaal je een retributie van € 25.

Schade door regenval 30/05/2016

Heb je schade ten gevolge van de zware regenval van 30 mei 2016? De gemeente verzamelt alle gegevens om de schade in kaart te brengen voor onderzoek door het Vlaams Rampenfonds.

Met Belgerinkel naar de Winkel

Winkel van 30 april tot en met 4 juni met de fiets of te voet bij één van de deelnemende handelaars en ontvang een Belgerinkel-lot met een unieke code. Ieder bezoek aan een deelnemende handelaar is een nieuwe kans op een mooie prijs.

Farys verwittigt bij werken

Bezorg je gegevens aan Farys zodat zij je snel op de hoogte kunnen brengen van werken of defecten aan het drinkwaternet.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be