Nieuws - Cultuur

Provinciale cultuurprijzen 2017

De Provincie Oost-Vlaanderen schrijft opnieuw haar Cultuurprijzen uit. 15 april 2017 is de deadline voor het indienen van de kandidaturen.

Onthulling kunstwerk

Op zondag 19 februari werd het kunstwerk De Bemande Camera onthuld, in aanwezigheid van kunstenaar Thierry Lauwers. Het beeld werd aan de gemeente geschonken door de kunstenaar en kreeg een definitieve plaats op het grasveld voor de bibliotheek.

Is dat nu een manier van communiceren?

De gemeente Zomergem en Cocodril bieden een gratis workshop aan rond communicatievaardigheden. Iedereen die zich in de gemeente inzet als vrijwilliger is welkom op deze boeiende en onderhoudende avond.

Reportage festivaldag

Op 9 oktober was I Solisti del Vento te gast in de Sint-Martinuskerk ter gelegenheid van de jaarlijkse festivaldag van de Sint-Martinusgilde. Cultuur in Beeld maakte hierover een mooie reportage.

Kanaalfeesten

De Kanaalfeesten zijn op 15 mei toe aan hun negende editie. Op verschillende plaatsen langs het Schipdonkkanaal kan je genieten van gratis activiteiten voor jong en oud. Een feest voor en door Zomergemnaars… 

Makkelijk Lezen Plek in de bib

Tijdens de Week van de Geletterdheid (7 tot 13 september) openen 14 bibliotheken in het Meetjesland een permanente stand met boeken die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Ook de bibliotheek van Zomergem neemt hieraan deel.

Wandelroute: Wandelen in het spoor van de Groote Oorlog

De wandelbrochure door Zomergem geeft aan hoe het er tijdens de oorlog aan toe ging, en houdt halt aan de laatste getuigen uit die periode. Het is een interactieve route op maat van het hele gezin.
De wandelroute is een initiatief van gemeente Zomergem en werd inhoudelijk uitgewerkt door de ‘Werkgroep WoI’. Met steun van Comeet.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be