Dubbele expo in de BIB

Dubbele expo: dieren van bij ons

Op vrijdag 6 oktober openen in de bibliotheek twee tentoonstellingen.

Dieren van bij ons

De reizende tentoonstelling 'Dieren van bij ons. Levend erfgoed in ambacht, kunst & geschiedenis' is een samenwerking tussen de vzw Steunpunt Levend Erfgoed en de Provincie Oost-Vlaanderen. 
Aan de hand van voorbeelden uit kunstwerken, illustreert de tentoonstelling hoe de mens de dieren domesticeerde en, vanuit economisch oogpunt, perfectioneerde. Je leert met woord en beeld hoe al deze rassen tot stand kwamen, waarvoor ze gebruikt werden, waarom ze dreigen te verdwijnen en waarom het zo belangrijk is om de streekeigen huisdierrassen te blijven kweken en koesteren. De illustraties en het fotomateriaal zijn geselecteerd uit Oost-Vlaamse musea en erfgoedcollecties. Je kan de tentoonstellingen tot en met 25 oktober bezoeken tijdens de openingsuren van de bib

Vette Veemarkt en andere beestjes

De bibliotheek geeft een lokale toets aan ‘Dieren van bij ons’ en nodigt twee Zomergemse kunstenaars uit om werk te tonen rond het thema ‘Vette veemarkt en andere beestjes’. Erik Matthys stelt assemblagewerken tentoon. Met wegwerpmateriaal, afval, restjes … creëert hij een nieuwe wereld. De tweede dorpsgenoot van wie we werk tonen is Mario Desmedt. In Zomergem is hij heel bekend voor zijn geschilderde portretten. Maar voor zijn werk laat hij zich ook vaak inspireren door de natuur en zijn onmiddellijke leefwereld. Hij werkte vroeger als grafisch tekenaar en dit komt duidelijk naar voor in de manier waarop hij met vorm, kleur en opbouw omgaat in zijn werk. Deze tentoonstelling kan je bezoeken tot 5 november tijdens de openingsuren van de bib.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be