Nieuws

Infoavond zomeropvang IBO & speelpleinwerking

Op dinsdag 26 juni is er in de Vlinder vanaf 16.30 u. een infomoment over de werking van de kinderopvang en het speelplein in juli en augustus. Hartelijk welkom!

Enquête over gezondheid en levenskwaliteit

De gemeente Zomergem is geselecteerd voor een nationale bevraging rond levenskwaliteit. Mogelijk krijg je als inwoner de komende weken bezoek om de vragenlijst in te vullen.

Bevrijdingsfeesten 1918-2018

Zomergem herdenkt de 100ste verjaardag van de bevrijding met een heus bevrijdingsweekend op 17, 18 en 19 augustus 2018. Een werkgroep met vrijwilligers bereidt heel wat activiteiten voor: een dubbeltentoonstelling, een groot bevrijdingsfeest ter ere van de aankomst van een historische colonne in het centrum van Zomergem, een breugelbuffet en een ontbijt.

De kermiskrant is er!

In de kermiskrant vind je  een compleet overzicht van alle kermissen in ons mooie Zomergem.
In het warmste dorp dromen we nu al van een zonnige zomer, terrasjes en natuurlijk feesten!


Schade na hevige regenval

Heb je schade geleden als gevolg van de hevige regenval vanaf 21 mei 2018? Meld dit dan in de eerste plaats aan de maatschappij van je woningverzekering. Breng ook de gemeente op de hoogte, het aantal schadegevallen kan belangrijk zijn voor erkenning bij het Vlaamse Rampenfonds.

Opening ruiterroute

In Zomergem is op zondag 27 mei de Ruiter- en Menroute Zomergem (Schipdonkroute) feestelijk geopend. Ruiters of menners hebben de keuze uit 4 bewegwijzerde lussen van 17, 21, 31 en 36 km.


Studeren in de bib

Goed nieuws voor de Zomergemse hogeschoolstudenten! Ook deze examenperiode kan je in de bibliotheek terecht om samen met andere studenten in groep te studeren. 

Sluitingsdagen juni

  • Alle diensten in het gemeentehuis zijn gesloten op dinsdag 26 juni, de dag van de jaarmarkt.
  • De bibliotheek is gesloten op dinsdag 26 juni 's avonds.
  • De medewerkers van de omgevingsdienst volgen op vrijdag 15 juni een externe opleiding. De omgevingsdienst zal die dag gesloten zijn.
  • Zwembad den Boer is gesloten tot en met 11 november wegens renovatiewerken.

Beleidsmomenten 'sport in Lievegem'

De sportdraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem organiseren drie beleidsmomenten rond het thema 'Sport in Lievegem'. Kom meedenken en werk zo mee aan een gedragen memorandum.

Actie Warmste Winkeldorp

Elke dinsdagvoormiddag kan je gezellig winkelen op de weekmarkt van Zomergem. We zetten onze marktkramers graag in het spotlicht met de marktactie Warmste Winkeldorp.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be