Nieuws

Jaarrekening 2017 Hulpverleningszone Meetjesland

De jaarrekening van Hulpverleningszone Meetjesland ligt tot 25 mei ter inzage op de dienst burgerzaken in het gemeentehuis. Of klik hier voor een link naar de digitale versie.

Sta niet voor een gesloten deur

In de maand mei zijn onze diensten enkele dagen gesloten, hou daar rekening mee als je een bezoek plant aan het gemeentehuis of een andere dienst.

Jongerenontbijt

Op donderdag 17 mei tussen 6.30 u. en 8.00 u. vindt de twintigste editie plaats van het Zomergemse jongerenontbijt.

Kanaalfeesten op 20 mei

Op zondag 20 mei vinden de elfde Kanaalfeesten plaats. Op verschillende plaatsen langs het Schipdonkkanaal kan je bij een hapje en een drankje genieten van gratis activiteiten voor jong en oud. 

Fusie goedgekeurd door Vlaamse overheid!

Op 25 april keurde het Vlaams Parlement in plenaire zitting 7 fusies goed. De fusie van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem is er daar één van. Op 1 januari 2019 worden we Lievegem!

Meetjeslandse seniorensportdag in Zomergem

Elk jaar organiseert de Meetjeslandse Burensportdienst en de gemeentelijke sportdienst een sportdag voor actieve en minder actieve 50-plussers. 

Zomergem OPEN

Op zaterdag 21 april organiseert Zelfstandig Ondernemend Zomergem, samen met de gemeente en de Provincie, Zomergem OPEN. 

Op zondag 22 april is het opnieuw Erfgoeddag

Tot ver in de 19de eeuw leefde in en rond de bossen van Zomergem en Oostwinkel een vreemd volkje: de boskanters.

Nieuwe straatnamen voor Lievegem

Een 30-tal straten in het nieuwe Lievegem zal na de fusie van naam moeten veranderen. De inwoners hebben kunnen stemmen voor hun favoriete straatnaam. Tot 4 juni loopt nu een openbaar onderzoek over de voorstellen.

Nieuwe werkwijze zitdag belastingen

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Je kan hiervoor zoals elk jaar terecht in het Sociaal Huis. Let op! Voortaan kan dit enkel op afspraak.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be