Aankomst Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot …

Binnenkort is het opnieuw zover: de dag waar alle kinderen het hele jaar naar uitkijken! De jeugdraad kon de Sint en zijn pieten overtuigen om op zondag 26 november opnieuw langs te komen in Zomergem. Na de aankomst per boot gaat het richting Sportcentrum Den Boer waar de Sint en zijn Pieten de kinderen zullen ontvangen en entertainen.

Aankomst per boot

De Sint komt per boot, via het Schipdonkkanaal naar Zomergem. Vergezeld van enkele pieten zet hij voet aan wal en begroet hij alle aanwezige kindjes. Op school krijgen alle kinderen een creatieve, originele uitnodiging die ze met wat vouw-, plak- en kleurwerk kunnen omvormen tot een vlagje. Hiermee kunnen alle kinderen de Sint feestelijk verwelkomen. Kinderen die niet op school zitten in Zomergem kunnen hun vlagje ophalen op de gemeentelijk jeugddienst.

Met de koets naar de sporthal

Aangezien de Sint al zeer oud is zal hij, eenmaal aan wal, nog eventjes tijd hebben om uit te rusten. Met de koets maakt hij immers een ritje door onze prachtige gemeente richting Sportcentrum Den Boer.

Sint- en Pietenshow

In de sporthal belandt de Sint in een spetterende show met dans en muziek en brengen de Pieten je aan het lachen met hun gekke fratsen. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld het persoonlijk bezoekje van elk kind aan de Sint. De Sint zal tijd hebben om iedereen te spreken, een foto te nemen en tekeningen en brieven te ontvangen. De Pieten delen ondertussen lekkers uit. De cadeautjes worden uiteraard nog niet uitgedeeld. Sinterklaas laat de pakjes namelijk liever achter bij de kinderen thuis, op 6 december.

Programma en praktisch

  • 14.45 u.: Aankomst van de Sint met de boot aan het Sas (Schipdonkkanaal, via de  Durmstraat). Wie met de auto naar het Sas komt, moet in de Zomergemstraat parkeren.
  • 15.15 u.: De Sint vertrekt met paard en koets naar de sporthal.
  • 16.00 u.: Sint- en Pietenshow in de sporthal.

Brieven

Wie een brief wil sturen naar de Sint kan schrijven naar Sinterklaas, Markt 1, 9930 Zomergem

INFO: Jeugddienst - Hofbouwstraat 1 – 09 218 95 50
 


 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be