Afvalophaling bij winterweer

Hopelijk krijgen we deze winter niet te maken met overvloedige sneeuwval en gladde wegen, want dat kan de ophaling van het afval ernstig verstoren.
De afvalophaling gaat volgens deze regels:
  • Bij glad weer bedienen de ophalers altijd eerst de centrumstraten.
  • Nadien werken ze in concentrische cirkels verder naar de buitenkant van de gemeente (dus: buitenwijken en landelijke gebieden worden later bediend). Dit kan ertoe leiden dat het normale ophaaluur niet kan gevolgd worden en de ronde hetzij vroeger, hetzij veel later wordt gereden. Tijdig het afval buitenplaatsen is dus aangewezen.
  • De chauffeur oordeelt of het veilig is een straat in te rijden. Het is niet omdat sommige voertuigen wel door de straat passeren, dat een zwaar geladen ophaalwagen dit ook kan.
  • Indien de voetpaden er te gevaarlijk glad bij liggen, kunnen afvalstoffen blijven staan. De veiligheid van de lader primeert!
  • Indien het afval niet is opgehaald, vragen we om dit terug binnen te nemen want er worden geen inhaalrondes voorzien.
Veiligheid gaat boven alles. Gladde wegen en trottoirs zijn gevallen van overmacht waaraan de ophaler niets kan verhelpen. Bedankt voor je begrip en respect!
Naast de inspanningen van de strooidiensten kan je zelf ook een steentje bijdragen door het voetpad voor de eigen woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Dit is trouwens een wettelijke verplichting.


 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be