Aanvraag signalisatievergunning

Indien het wettelijk verplicht is om langs de openbare weg signalisatie te plaatsen, dien je een signalisatievergunning aan te vragen. Dit kan het geval zijn bij het uitvoeren van (bouw)werken, plaatsen van een container, een steiger, een stelling, een verhuislift enz. 
 
Om het je gemakkelijk te maken heeft het gemeentebestuur hiervoor een meldformulier ontwikkeld, waarop je alle relevante informatie kan invullen. De meldformulieren bundelen alle nodige gegevens die het gemeentebestuur nodig heeft om je een toelating te verschaffen.

Het formulier moet ten laatste drie weken voor de inname van het openbaar domein of de werken online verstuurd worden of ingediend worden bij de dienst infrastructuur. Je ontvangt de toelating tot inname van het openbaar domein of voor de werken ten laatste drie dagen voor de aanvang.

De gemeente stelt geen verkeersborden ter beschikking behalve parkeerverboden bij een verhuis. Je kunt parkeerverboden afhalen op de dienst infrastructuur, zorg ervoor dat de borden 24 uur op voorhand geplaatst zijn. De aanvrager dient zelf in te staan voor al de andere wettelijke verkeerssignalisatie.
 
De parkeerverboden dienen ten minste 24 u op voorhand geplaatst te worden en kunnen afgehaald worden op de dienst infrastructuur.
 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be