Zwerfvuilactie


In de week van maandag 12 maart tot en met vrijdag 16 maart zullen de Zomergemse scholen de straten en wegels in de kern van Zomergem opruimen. Elk jaar kunnen we hierbij rekenen op de hulp van heel wat leerlingen en leerkrachten, die enthousiast de handen uit de mouwen steken. Zo willen de scholen bijdragen aan een propere omgeving en worden de kinderen bewust gemaakt van het zwerfvuilprobleem.

Op zaterdag 17 maart is het de beurt aan de Gemina (gemeentelijke milieu- en natuurraad) om zwerfvuil op te ruimen in de gemeente. Deze vrijwilligers richten zich op enkele straten buiten de kern, de uitvalswegen naar andere gemeenten. Langs deze banen wordt vaak afval in de grachten gegooid. Helpende handen zijn zeer welkom op deze zaterdag. Vorig jaar werd op 2 uur tijd 530 kg zwerfvuil opgeruimd door een tiental vrijwilligers. De gemeente voorziet veiligheidshesjes, handschoenen en afvalzakken voor de vrijwilligers die hieraan meehelpen.

ZWERFVUILACTIE
WANNEER: zaterdag 17 maart, 9.00 u.
WAAR: vertrek aan het gemeentehuis
INFO: omgevingsdienst – 09 370 75 75 - milieu@zomergem.be

 

Wil jij je engageren om jouw straat of wijk proper te houden en anderen warm maken om hierbij te helpen? Meld je dan als zwerfvuilmeter of -peter. Handschoenen, een grijper en vuilzakken krijg je van de gemeente in het kader van indevuilbak.be en in samenwerking van IVM.

 

 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be