Veelgestelde vragen

Moeten we met kleine hoeveelheden restafval dan steeds naar het recyclagepark? Dat komt dan toch erg duur uit?
Brandbaar afval hoort thuis in de restafvalzak. Wat daarin kan, moet ook via deze weg worden aangeboden. Kleine hoeveelheden restafval aanbieden op het recyclagepark is dus niet langer toegelaten.
Daarenboven is het noch ecologisch noch economisch. Preventie, optimaal sorteren helpt! Meer nog: je spaart er niet alleen het milieu mee, maar ook heel wat centen!

Hoe kan ik kosten besparen?
Bereid je bezoek aan het recyclagepark thuis voor: sorteren aan de bron en verzamelen per soort (en tarief) is niet alleen praktisch, maar ook financieel interessant. Een overzicht van de afvalsoorten en hun tarieven vind je hierboven. Zorg ervoor dat je dure afvalsoorten, zoals bijvoorbeeld brandbaar, multistroom of te storten afval niet samen met goedkopere soorten meebrengt. Want bij de afrekening wordt steeds rekening gehouden met de duurste soort. 
Trouwens, de ervaring toont aan dat 85% van de recyclageparkbezoekers slechts 1 fractie meebrengen bij een bezoek aan een diftar-park. Meerdere fracties tegelijk zijn dus eerder een uitzondering.

Afval naar het recyclagepark brengen wordt steeds moeilijker, en nu ook duurder. Zal dit niet leiden tot meer zwerfvuil en sluikstorten?
De ervaring leert dat dit niet blijkt te kloppen. Bovendien zijn de afvalsoorten die meest voorkomen als zwerfvuil zaken waarmee men op het recyclagepark gratis terecht kan. We denken hierbij aan papier en karton, schroot, elektrische apparaten,...
 
Bij wie kan ik terecht voor meer informatie over de praktische werking van het recyclagepark?
Wat als ik mijn bankkaart vergeten ben?
Bij je volgend bezoek zal je eerst de openstaande rekening moeten betalen. Pas daarna kan je het recyclagepark opnieuw betreden. Zet je wagen aan de kant voor de ingang van het recyclagepark en ga met je identiteitskaart en bankkaart naar de betaalzuil aan de uitgang. Na betaling zal je opnieuw toegang krijgen tot het recyclagepark.
 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be