KJV of Kinder- en Jeugdjury

We lezen 10 boeken per jaar, komen 6 keer samen en gaan naar het superleuke Boekenfeest!

 
 
Dit Vlaamse initiatief moedigt elk jaar opnieuw Zomergemse kinderen aan tien jeugdboeken te lezen. Later op het jaar brengen ze hun stem uit en wordt een jeugdboek bekroond. De boekenlijst met de genomineerde boeken bestaat uit een 5-tal categorieën, ingedeeld volgens leeftijd. Je vindt de titels van de boeken en heel wat achtergrondinformatie op de website van de Kinder- en Jeugdjury: www.kjv.be. Kinderen komen deze boeken halen in de bibliotheek; lezen ze en maken hiervan een korte bespreking of een tekening aansluitend bij het boek. Het boek wordt in groep besproken. Als alle boeken van een bepaalde categorie gelezen zijn, mogen de kinderen een stem uitbrengen. De Zomergemse kinderen stemmen samen met tal van andere Vlaamse kinder- en jeugdjury's.

De leesgroepen komen samen op zes zaterdagnamiddagen, van oktober tot maart, telkens van 13.30 u. tot 15.00 u.

Ook voor kleuters is er een leesgroep

Die komt vanaf oktober tot en met maart samen op woensdagnamiddag van 14.00 u. tot 15.30 u, telkens op de laatste woensdag van de maand.

Meer info?

Ga naar de bib in Zomergem of stuur een mailtje naar moniek.braeckman@zomergem.be.
 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be