Zwerfkattenactie

 

Zwerfkattenactie
Een hoge concentratie zwerfkatten op een bepaalde locatie veroorzaakt overlast: lawaai- en geurhinder, opengereten vuilniszakken, gezondheidsrisico’s voor mens en huisdieren, impact op biodiversiteit, verlaagd dierenwelzijn …
Daarom organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming Gent een aantal vangnachten voor zwerfkatten. Deze vinden plaats op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 maart. De zwerfkatten worden gevangen in kooien en dan opgehaald door een medewerker van Dierenbescherming Gent. Een dierenarts controleert de dieren, maakt hen onvruchtbaar en brengt een oorknip aan. Gezonde dieren worden opnieuw vrijgelaten op de vangplaats.

Inwoners kunnen tot en met donderdag 15 maart de zwerfkattenlocaties melden aan de omgevingsdienst. Geef het aantal zwerfkatten en een beschrijving van de dieren door, alsook je naam, adres en telefoonnummer. Een week voor de vangnachten word je gecontacteerd om de plaatsing van de vangkooien af te spreken.

Hou indien mogelijk je eigen kat binnen of doe haar een halsbandje aan tijdens deze vangnachten. Zo vermijd je dat jouw huisdier in een kooi terecht komt. 

INFO : omgevingsdienst – 09 370 75 75 – milieu@zomergem.be

 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be